/

MIUI 15: Ποιες συσκευές Xiaomi θα λάβουν την αναβάθμιση; Πλήρης λίστα κινητών

Start

Η ενημέρωση του MIUI 15 δεν θα είναι διαθέσιμη για 45 συσκευές Xiaomi

Το πολυαναμενόμενο MIUI 15 αναμένεται να κυκλοφορήσει το Νοέμβριο και αναμένεται να φέρει πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιστοποιήσεις. Ωστόσο, η Xiaomi δεν έχει ακόμη κάνει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη λίστα συσκευών του MIUI 15. Παρόλα αυτά, βασιζόμενοι σε υποθέσεις και προηγούμενα πρότυπα, μπορούν να γίνουν ορισμένες υποθέσεις σχετικά με τις συσκευές που ενδέχεται να λάβουν ή όχι την ενημέρωση.

Συσκευές που πιθανώς θα λάβουν το MIUI 15
Υπάρχουν αρκετές συσκευές που έχουν καταχωρηθεί με λίγες πιθανότητες να λάβουν την ενημέρωση του MIUI 15, με πιθανότητες που κυμαίνονται από 50% έως 1%. Ενώ τα ακριβή κριτήρια για αυτές τις πιθανότητες δεν είναι σαφή, υπονοείται ότι αυτές οι συσκευές μπορεί να έχουν κάποιους περιορισμούς ή παράγοντες που τις καθιστούν λιγότερο πιθανές για συμπερίληψη στην αναβάθμιση.

MI 10 / MI 10 Pro / MI 10 Ultra / MI 10S
Ως τα αρχηγικά μοντέλα της Xiaomi, τα Mi 10 θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για την ενημέρωση του MIUI 15. Αυτές οι συσκευές έλαβαν την ενημέρωση Android 13, γεγονός που τους δίνει επιπλέον πιθανότητα για την λήψη του MIUI 15.

MI 10T / Pro / Redmi K30S / Redmi K30 Pro / POCO F2 Pro
Υπάρχει η πιθανότητα ότι αυτές οι συσκευές ενδέχεται να μην λάβουν την ενημέρωση του MIUI 15, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό. Λάβανε την ενημέρωση του MIUI 14 βασισμένη στο Android 12. Ωστόσο, άλλες συσκευές Mi 10 λάβανε το Android 13. Έχουν μια χαμηλή πιθανότητα.

POCO X3 / POCO X3 NFC
Οι Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 12 Pro 4G και Mi 11 Lite χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή με το POCO X3. Αυτό δίνει μια πιθανότητα σε αυτήν τη συσκευή.

Redmi Note 10 / Redmi Note 10 Lite
Αυτές οι δημοφιλείς μεσαίας κατηγορίας συσκευές από την υπο-μάρκα της Xiaomi, Redmi, είναι ισχυροί υποψήφιοι για την ενημέρωση του MIUI 15. Αλλά οι πιθανότητές τους είναι χαμηλές επειδή οι συσκευές δεν έλαβαν την ενημέρωση Android 13. Αλλά, είναι από τη σειρά Redmi Note 10. Γι’ αυτό δίνουμε μια επιπλέον πιθανότητα.

Redmi A1 / Redmi A1+ / POCO C40 / POCO C50
Το Redmi A1, το POCO C40, και το POCO C50, ως οικονομικές συσκευές με αφοσιωμένη οπαδική βάση, έχουν προκαλέσει υποθέσεις σχετικά με τη δυνατότητά τους να λάβουν την ενημέρωση του MIUI 15. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το Redmi A1, το POCO C40 και το POCO C50 δεν έλαβαν καν την ενημέρωση του MIUI 14, πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες για τις πιθανότητές τους για το MIUI 15. Ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην αβεβαιότητα είναι το παλαιό και απαρχαιωμένο System-on-a-Chip (SoC) της συσκευής. Η πιθανότητα της σειράς Redmi A1 να λάβει την ενημέρωση του MIUI 15 επηρεάζεται κυρίως από αυτούς τους παράγοντες, καθιστώντας λιγότερο πιθανό για τους χρήστες αυτής της συσκευής να επωφεληθούν από τα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που παρουσιάζονται στην επερχόμενη ενημέρωση.

Redmi 10 Power / Redmi 10C / Redmi 10A / Redmi 10 India
Αυτές οι πρόσφατα κυκλοφορημένες συσκευές ενδέχεται να είναι επιλέξιμες για το MIUI 15, αλλά ακόμη δεν έλαβαν ούτε την ενημέρωση του MIUI 14.

Redmi Note 9 Pro / Redmi Note 9 Max / Redmi Note 9S
Αυτές οι συσκευές έχουν μικρότερη πιθανότητα να λάβουν την ενημέρωση του MIUI 15. Εάν το Redmi Note 10 Lite λάβει την ενημέρωση του MIUI 15 επειδή είναι μια ενημερωμένη συσκευή, αυτές οι συσκευές θα λάβουν επίσης την ενημέρωση. Παρόλο που η Xiaomi υποσχέθηκε ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Μάιο του 2023 και ενημερώσεις Android 11, έλαβε την ενημέρωση Android 12. Ωστόσο, αυτό είναι μια πολύ πολύ μικρή πιθανότητα, περίπου 0,1%.

Devices Will Not Receive MIUI 15 (Συσκευές που δεν θα λάβουν το MIUI 15):
Δυστυχώς, υπάρχει μια πολύ πολύ υψηλή πιθανότητα ότι αυτές οι συσκευές δεν θα λάβουν την ενημέρωση του MIUI 15. Η Xiaomi έχει καθορίσει ότι αυτές οι συσκευές δεν θα περιληφθούν στην αναβάθμιση, υποδεικνύοντας ότι έχουν λάβει μια οριστική απόφαση σχετικά με τη συμβατότητά τους.

Mi 10 Lite 5G / Youth / Mi 10T Lite / Mi 10i 5G
Αυτές οι συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Mi 10 Lite 5G, Mi 10T Lite και Mi 10i 5G, έχουν χαμηλότερη πιθανότητα να λάβουν την ενημέρωση του MIUI 15. Ενώ δεν έχει γίνει επίσημη επιβεβαίωση, οι προοπτικές για αυτές τις συσκευές είναι αβέβαιες. Πολλοί παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στην αποκλεισμό τους, όπως περιορισμοί υλικού ή η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα σε πιο πρόσφατες και αρχηγικές συσκευές. Είναι δυσάρεστα νέα για τους χρήστες αυτών των συσκευών, καθώς μπορεί να χάσουν τα νέα χαρακτηριστικά, τις βελτιώσεις και τις βελτιστοποιήσεις που προσφέρει το MIUI 15. Το Mi 10 Youth βρίσκεται στη λίστα EOS, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα λήψης του MIUI 15 για αυτήν τη συσκευή είναι 0%.

Redmi K30 / Redmi K30 5G / Redmi K30 Racing / Redmi K30i
Είναι απίθανο ότι η σειρά Redmi K30, συμπεριλαμβανομένων των Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30 Racing και Redmi K30i, θα είναι επιλέξιμη για το MIUI 15. Ενώ η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα τον αποκλεισμό τους, ο συνδυασμός περιορισμών υλικού και στρατηγικών σκέψεων υποδεικνύει ότι αυτές οι συσκευές δεν θα είναι μέρος του MIUI 15. Οι χρήστες αυτών των συσκευών θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τη δυνατότητα να μην λάβουν την τελευταία ενημέρωση του MIUI, που μπορεί να περιορίσει την πρόσβασή τους σε νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Redmi Note 9 / Redmi Note 9 5G / Redmi Note 9T
Δεν αναμένεται να λάβει την ενημέρωση του MIUI 15 η σειρά Redmi Note 9, περιλαμβανομένων των Redmi Note 9, Redmi Note 9 5G και Redmi Note 9T. Ενώ δεν προσδιορίζονται τα ακριβή αίτια της αποκλειστικότητάς τους, πιθανώς παράγοντες όπως οι δυνατότητες του υλικού και οι περιορισμοί απόδοσης συμβάλλουν στην απόφαση αυτή. Δυστυχώς, οι χρήστες αυτών των συσκευών ενδέχεται να χρειαστεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τρέχουσα έκδοση του MIUI και δεν θα μπορούν να απολαύσουν τις βελτιώσεις και τις βελτιστοποιήσεις που φέρνει το MIUI 15.

Redmi 10X / 5G
Είναι απίθανο ότι το Redmi 10X και το Redmi 10X 5G θα λάβουν την ενημέρωση του MIUI 15. Αυτές οι συσκευές μπορεί να αποκλειστούν από την αναβάθμιση του MIUI 15 λόγω διάφορων παραγόντων, όπως περιορισμοί υλικού ή στρατηγικές αποφάσεις που έχει λάβει η Xiaomi. Ενώ είναι απογοητευτικό για τους χρήστες αυτών των συσκευών, πρέπει να γνωρίζουν ότι ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση στα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που προσφέρει το MIUI 15.

Redmi 9 / Redmi 9C / Redmi 9A / Redmi 9 Prime / Redmi 9i / Redmi 9 Power / Redmi 9T
Δυστυχώς, η σειρά Redmi 9, περιλαμβανομένων των Redmi 9, Redmi 9C, Redmi 9A, Redmi 9 Prime, Redmi 9i, Redmi 9 Power και Redmi 9T, δεν θα λάβει την ενημέρωση του MIUI 15. Η Xiaomi έχει αποφασίσει να αποκλείσει αυτές τις συσκευές από την αναβάθμιση, πιθανότατα λόγω περιορισμών στο υλικό ή στρατηγικών σκέψεων. Οι χρήστες αυτών των συσκευών μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την τρέχουσα έκδοση του MIUI, χάνοντας τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις που προσφέρει το MIUI 15.

POCO M2 / Pro / POCO M3 / POCO X2
Η πιθανότητα των POCO M2, POCO M2 Pro, POCO M3 και POCO X2 να συμπεριληφθούν στην αναβάθμιση του MIUI 15 είναι χαμηλή. Ενώ η Xiaomi δεν έχει επίσημα επιβεβαιώσει τον αποκλεισμό τους, παράγοντες όπως οι δυνατότητες του υλικού και οι σκέψεις απόδοσης μπορεί να επηρεάσουν αυτήν την απόφαση. Είναι δυσάρεστο για τους χρήστες αυτών των συσκευών, καθώς μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τα τελευταία χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που προσφέρει το MIUI 15. Ο κύριος λόγος είναι το απαρχαιωμένο SoC. Το POCO X2 βρίσκεται στη λίστα EOS, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα λήψης του MIUI 15 για αυτήν τη συσκευή είναι 0%.

Συμπέρασμα
Ενώ η παραπάνω λίστα παρέχει μια εκτίμηση των συσκευών που μπορεί να λάβουν ή να μην λάβουν το MIUI 15, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Xiaomi δεν έχει επίσημα επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Η απόφαση να παρασχεθεί η ενημέρωση του MIUI 15 σε συγκεκριμένες συσκευές εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων του υλικού, των σκέψεων απόδοσης και της ζήτησης των χρηστών. Ο δρόμος της Xiaomi για τις συσκευές που κυκλοφόρησαν με το Android 12 το 2023, το οποίο θα λειτουργεί με το MIUI 15 βασισμένο στο Android 13 ή 14, παραμένει αβέβαιος. Καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία του MIUI 15, αναμένεται ότι η Xiaomi θα κυκλοφορήσει επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τη συμβατότητα των συσκευών της, προσφέροντας σαφήνεια στη βάση χρηστών της. Αναμένουμε ότι το MIUI 15 beta θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2023.

PC News

Βρείτε τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές ειδήσεις και κριτικές προϊόντων. Μάθετε για τα πιο πρόσφατα gadgets και καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας για ψυχαγωγία και παιχνίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.