//

LibreOffice 6.3: Νέα Χαρακτηριστικά και Βελτιώσεις

Start

Το LibreOffice είναι μια δωρεάν και ανοιχτού κώδικα σουίτα γραφείου που παρέχει μια σειρά από εφαρμογές για την επεξεργασία εγγράφων, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων, σχεδιασμό γραφικών, και άλλες γραφειακές εργασίες. Πρόκειται για μια δημοφιλή εναλλακτική λύση στα δημοφιλή πακέτα γραφείου, όπως το Microsoft Office.

Με τη συνεισφορά της παγκόσμιας κοινότητας και πιστοποιημένων προγραμματιστών, το LibreOffice αναβαθμίστηκε και έφτασε αισίως στην έκδοση 6.3 και αυτό το καθιστά πιο έξυπνο, γρηγορότερο και ευκολότερο στη χρήση του. Ας εξετάσουμε τις νέες δυνατότητες αυτής της έκδοσης και πώς επηρεάζουν τους χρήστες.

  1. Νέα Έκδοση του NotebookBar: Η εκδοχή του NotebookBar, που εισήχθηκε αρχικά στο LibreOffice 6.2, αναβαθμίστηκε και είναι τώρα διαθέσιμη. Αυτή η διεπαφή χρήστη προσφέρει περισσότερες επιλογές και ευκολία στη χρήση.
  2. Tabbed Compact Mode: Ο νέος λειτουργικός τρόπος “Tabbed Compact” στο μενού “Προβολή” παρέχει επιπλέον χώρο για τα έγγραφα, τις υπολογιστικές φύλλα και τις παρουσιάσεις, βελτιώνοντας την εργασία των χρηστών.
  3. Απόκρυψη Ευαίσθητων Πληροφοριών: Τώρα μπορείτε να αποκρύψετε ευαίσθητες πληροφορίες από τα έγγραφά σας, βοηθώντας την εταιρεία ή τον οργανισμό σας να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς.
  4. Βελτίωση Συμβατότητας: Τα έγγραφα μπορούν τώρα να εξάγονται ως πρότυπα .dotx και .xltx, βελτιώνοντας τη συμβατότητα με το Microsoft Office. Επιπλέον, υλοποιήθηκε η υποστήριξη για PDF/A-2.
  5. Βελτιωμένες Επιδόσεις: Πολλές βελτιώσεις έγιναν για να βελτιώσουν την απόδοση του LibreOffice, ειδικά σε έγγραφα με πολλά σελιδοδείκτες, πίνακες και ενσωματωμένα γραφήματα. Επίσης, προστέθηκαν νέες δυνατότητες, όπως η συνάρτηση FOURIER() για ανάλυση Fourier.

Αυτές οι βελτιώσεις και νέες δυνατότητες κάνουν το LibreOffice 6.3 μια ακόμα πιο ισχυρή επιλογή για όσους εξαρτώνται από λογισμικό γραφείου και ψάχνουν για περισσότερες επιλογές και απόδοση στην εργασία τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Ελληνικό LibreOffice για υπολογιστές και laptop με Windows 10, Windows 11 ή Linux (download LibreOffice free κλικ εδώ)

PC News

Βρείτε τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές ειδήσεις και κριτικές προϊόντων. Μάθετε για τα πιο πρόσφατα gadgets και καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας για ψυχαγωγία και παιχνίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.